Nieuwe economie

Eindelijk weer eens een mooie zonnige dag. Nog wel wind, maar daar merk je achter de heg weinig van. Tijd om iets te ondernemen. Een grabbeldoos op straat. Fenne, Brit en Stephanie zijn er klaar voor. ‘Je mag er geen geld voor vragen’ zegt de pappa van Brit. ‘Steek je hand in een van de gaten en grabbelen!’ zeggen de dames. De hand verdwijnt in de doos en schept een hand vol bloemblaadjes naar boven. Leuk!
Maar dat is niet de bedoeling. ‘Nog een keer grabbelen’. Beet! Een rood zakje. ‘Openscheuren!’ luidt het devies. In het zakje: bloemzaadjes. ‘Uit een helikoptertje’ zegt Brit. ‘We weten niet wat het wordt.’ ‘Grabbele?’ zegt de buurman. ‘Ja’ zegt Fenne ‘de n paste er niet meer op’.

DSC_5910

De buurman wordt gelokt: ‘Gratis grabbelen’. ‘Echt waar? Nou vooruit dan maar’. Blij verrast naar huis.

DSC_5908-a

Kijk daar! Nieuwe klandizie?

DSC_5911

‘Nee dankjewel, ik heb al spullen gneoeg!’  ‘Maar in plaats daarvan: willen jullie bloemen van mij?’

DSC_5912-a

‘Nou graag mevrouw!’

DSC_5913-a

Geen geld vragen, maar de oogst is inmiddels: blije buren die bloemenzaad meenamen, een trotse vader, bloemen van een passant, en chocoladegeld van de buurvrouw.

DSC_5914-a

Het leven is zo gek nog niet voor dames onder de tien!

DSC_5921

Starring:

DSC_5918

Fenne

DSC_5925

Brit

DSC_5923

Stephanie

DSC_5924

en Belle

DSC_5926